Yrityksen tiedot:

Soinin apteekki
Alajärventie 2
63800 Soini
p. 040-0459800
tekstiviestit p. 040-0459801


Aukioloajat:
ma-pe 9-17
la 9-13
su suljettu


ON AIKA LAITTAA KESÄAPTEEKKI KUNTOON!

Lääkekaapista on hyvä löytyä ensiapua kesän pikku haavereita varten eli laastareita tai kiinnitettäviä sidoksia tai sideharsoa. Likaiset haavat puhdistetaan juoksevalla hanavedellä tai apteekin antiseptisella puhdistusliuoksella. Antiseptiset käsigeelit auttavat huolehtimaan käsihygieniasta, varsinkin jos juoksevaa vettä ei ole saatavilla.

Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää, vaikkei iho palaisikaan. Aurinkosuoja on usein tarpeen myös tuulisella ja pilviselläkin säällä. Apteekista löytyy myös aurinkolaseja suojaamaan herkkiä silmiä.

Hyttysen puremiin ja auringonpolttamiin voi käyttää hydrokortisonivoiteita. Antihistamiinitabletit lievittävät allergiaoireiden lisäksi myös ihon kutinaa. Hydrokortisonitabletteja voi käyttää kyykäärmeen pureman ja ampiaisten tai mehiläisten pistojen ensiavuksi.

Maitohappobakteerit tasoittavat mahan bakteerikantaa, jos kesän ruokavalio sekoittaa mahan toimintaa.

SUOJAUDU HELTEELTÄ!

Helle voi pitkään jatkuessaan aiheuttaa terveyshaittoja. Varsinkin sydän- ja verisuonitauteja sairastavat sekä hengityselin- tai munuaistauteja sairastavat ja diabeetikot ovat riskiryhmässä. Myös monet lääkkeet, esimerkiksi sydänlääkkeet, nesteenpoistolääkkeet, Parkinsonin taudin lääkkeet ja antihistamiinit, voivat heikentää lämmön säätelykykyä. Pienet lapset kuuluvat myös riskiryhmään, koska he eivät osaa itse suojautaua lämmöltä, eikä heidän lämmönsäätely toimi yhtä tehokkaasti kuin aikuisilla. Ensisijaisesti kannattaa välttää suoraa auringonpaistetta ja kuumia paikkoja. Fyysistä rasistusta kannattaa välttää varsinkin keskipäivän kuumimpaan aikaan. Tärkeää on huolehtia nesteen juomisesta pitkin päivää. Tavallinen hanavesi on hyvä janojuoma, kunhan muistaa myös syödä, jottei suolatasapaino häiriinny.